Португалският специалист Карлош Кейрош е близо до нов  договор като селекционер на националния отбор на Иран по футбол. 61-годишният треньор вече е в напреднали преговори с ръководството на федерацията на страната за продължаването на контракта си до Мондиал 2018 в Русия.

Португалецът изведе Иран до финалите на Световното  първенство в Бразилия, но след отпадането в груповата фаза през  миналия месец той обяви, че ще напусне трикратния азиатски  шампион, тъй като не е получил предложение за подновяване на  изтичащия си договор.

"Желанието ми е да остана, но нищо не е финализирано. Имаме  някаква принципна договорка, но трябва да уточним всички детайли по параметрите на контракта", коментира Кейрош.

Бившият наставник на Реал Мадрид пое Иран през 2011 година и класира отбора за финалите на Мондиал 2014, макар да имаше доста затруднения за това.

В Бразилия отборът  не успя да премине за първи път във фазата на елиминациите на  Световно първенство след равенство с Нигерия (0:0), драматична  загуба от Аржентина (0:1) и поражение от Босна и Херцеговина  (1:3)./БТА