Огромната звезда на бразилския национален отбор Неймар има свое обяснение за слабото представяне на "селесао" на Световното първенство. Домакините на шампионата завършиха на четвърто място, но това беше прието за национален провал. 

Южноамериканците имаха проблеми срещу всички европейски тимове, срещу които се изправиха, а в последните си два двубоя с Германия и Холандия претърпяха истинско унижение. И звездата на Барселона обясни защо. 

"В Бразилия тренировките са много лежерни. Няма нищо общо с европейските занимания. У нас може и да тренираш повече часове, но всички знаем какви сме бразилците. Явно просто сме си такива."

"Мисля, че в момента футболът в страната ни изостава. Далеч зад Испания и Германия сме и трябва да имаме куража и силите да си го признаем", сподели Неймар в интервю за "Глобо Реде". 

В мачовете, в които той играеше, "селесао" не губеше. Но след като беше контузен тежко в гърба по време на четвъртфинала с Колумбия, тимът се сгромоляса. Сега Неймар е под въпрос за старта на сезона в Примера дивисион заради проблемите си.