Работата на селекционера на Русия Фабио Капело ще бъде контролирана директно от министерство на спорта на страната. Това заяви спортният министър на Русия Виталий Мутко пред журналисти.

По-рано днес Капело даде отчет пред Изпълкома на Руския футболен съюз за представянето на отбора на Мондиал 2014, което единодушно бе признато за неуспешно. "Капело ще продължи работата си, но ще бъде поставен под сериозен контрол. Ще наблюдаваме всеки негов ход, план за подготовка и всичко останало", каза Мутко.

Самият Капело обяви, че е готов да напусне Русия, ако усети, че губи доверието на ръководителите и футболистите. "Продължавам да работя с ентусиазъм. Ако виждам подкрепа от хората около мен . . . Ако тази подкрепа спре, не се безпокойте, ще напусна", каза Капело на пресконференция в Москва, на която говори за първи път след отпадането на Русия още в груповата фаза на световното първенство.

"Щом съм тук, значи продължавам да работя. Футболният съюз ми има доверие, министерство на спорта - също. Ваканцията ни свърши. Започваме работа за квалификациите за Евро 2016. Основната цел остава световното първенство през 2018 година в Русия. Но преди това трябва да се класираме за Евро 2016", коментира Капело./БТА