Универсалният играч на Байерн и германския национален отбор Джером Боатенг все още не може да осъзнае постижението на Бундестима със спечелването на световната титла. Това призна самият той пред "Ди Велт". 

"Наистина не мога да оценя големината на това, което постигнахме. Всичко се случи толкова бързо, емоциите ме заляха, дори още не съм гледал финала на DVD. Само гледам снимки, емоциите на приятелите ми... Трябва си време, за да се осъзнае това."

"Получих над 120 съобщения с поздрави за успеха. Много приятели, роднини, съотборници се сетиха за мен. Но аз не се изпълвам със самодоволство. За мен е важно мнението на баща ми."

"Той не можа да дойде и да гледа финала на живо, но го е следил по телевизията. Каза ми, че е много горд с мен и това ми е достатъчно за финала. Но аз сега имам и други цели. Искам да спечеля европейската титла."

"Правил съм го с младежкия национален отбор, но не и с мъжкия, така че спокойно - не съм се презадоволил с успехи, въпреки че вече спечелих почти всичко", сподели Боатенг пред вестника.