Изпълнителният комитет на Нигерийската футболна федерация  отстрани от поста президента Амину Маигари заради финансови  нарушения. До избора на нов президент изпълняващ длъжността става Май Океке Уме, който до момента беше  вицепрезидент.

В съобщение на федерацията става ясно, че причините за вота  на недоверие са тайни действия при подписването на договори,  както и липсата на заседания на изпълкома в последните осем месеца.

Скандалите във федерацията се разгоряха в началото на юли, когато държавната власт отстрани Маигари и отне правото на  всички структури да работят от името на федерацията.

Министърът  на спорта на страната Теми Данагого назначи единствен  администратор в лицето на Лоурънс Кетекена, но в отговор ФИФА  спря нигерийците от всички международни събития заради  вмешателство на държавата.

Предполага се, че в държава като Нигерия именно ФИФА е  оказала натиск върху хората от изпълкома да се съберат сами  извъндредно и да отстранят президента си, което да оправдае намесата на политическата власт и връщането на най-успешната  африканска страна във футбола отново на международния терен./БТА