Легендата на германския футбол Лотар Матеус намери положителното в отказването от националния отбор на капитана Филип Лам. Според него, това е добра новина за клуба му - Байерн Мюнхен. 

Универсалният боец на Бундестима скоро ще навърши 31 години и явно все повече започва да му тежи да се бори на толкова много фронтове. И според Матеус, който е бивш играч на баварците, това ще се отрази благоприятно на Лам на клубно ниво. 

"Очевидно е, че Байерн печели най-много от този ход. Филип явно е искал да е в топформа за другите важни задачи в кариерата си и никой не може да го вини. През годините той беше страхотен капитан и се представяше винаги на най-високо ниво."

"Сега той ще има повече възможност да се подготвя на спокойствие, общественото напрежение няма да е толкова голямо. Ще има и по-големи почивки, за да се концентрира изцяло върху Байерн", сподели Матеус. 

Според него няма спор кой ще наследи капитанската лента на Бундестима от отказалия се Филип Лам. 

"Не мисля, че трябва да разсъждаваме много по тази тема. Ясно е, че ще е Бастиян Швайнщайгер. Досега той беше заместник на Филип. А след него честта може да се поеме от Сами Кедира и Мануел Нойер", сподели Матеус.