Отборът на Босна и Херцеговина напуска Мондиала в Бразилия, след като регистрира поражение с 0:1 от Нигерия в мач от Група F. Единственото попадение в срещата на стадион Арена Пантанал бе дело на Питър Одемвинге, който се разписа през първата част.

Същевременно гол на Един Джеко бе отменен поради засада. В последствие се видя, че арбитърското решение е доста спорно и тимът на Сафет Сушич има основания за претенции. Всичко това се случи пред очите на боса на Световната футболна централа ФИФА - Сеп Блатер.

Така след второ поредно поражение балканският тим загуби шансове за преодоляване на груповата фаза и си тръгва от страната на кафето.

В първия четвърт час на мача нигерийската селекция бе доста по-активна, като Джон Оби Микел и Оджени Онази изпробваха късмета си последователно в 12-ата и 15-ата минута, но така и не успяха да поразят целта.

Постепенно Един Джеко и компания изравниха играта, като само в рамките няколко минути играчите от Босна и Херцеговина сътвориха няколко опасни положения. Едно от тях се оказа и голово, но попадението на Един Джеко не бе зачетено поради засада. В последствие се видя, че нападателят на Манчестър Сити има за какво да протестира, тъй като имаше спорен момент в съдийското решение.

Джеко не се отказа и продължи да отправя удари по посока вратата на Винсън Ениама, а в 29-ата минута Мирален Пянич отправи опасен удар. Стражът на Нигерия се намеси, но не дотолкова авторитетно, топката се върна около точката на дузпата, а от там бранител на символичния домакин изчисти силно напред.

Минута по-късно Нигерия поведе в резултата. Емануел Еменике напредна от дясно по атаката на тима, навлезе в наказателното поле на босненци и върна топката към точката за изпълнение на 11-метров наказателен удар. Там Питър Одемвинге с точен удар направи 1:0. От щаба на Босна имаха претенции за фаул на Еменике преди подаването към голмайстора, но те не бяха уважени от рефера.

Първата част бе сравнително коректна, а картон получи само Харис Медунянин за нарушение срещу Ахмед Муса.

С подновяването на играта през вторите 45 минути се запази тенденцията от първата част футболистите на Босна и Херцеговина да владеят повече топката, но това не даде резултат в първите минути. В търсене на изравняване Сафет Сушич извърши всичките си смени само в рамките на няколко минути, като в игра на терена се появиха Ведад Ибишевич, Сеяд Халилович, както и Тино-Свен Сушич, а терена напуснаха Изет Хайрович, Сенад Лулич и Харис Медунянин. Извършените смени обаче не внесоха нужната острота и свежест в играта на балканската селекция.

Нещо повече, през второто полувреме значително се позагуби Един Джеко, който рядко играеше с топката и като че ли се бе изолирал от играта.

В самия край на мача обаче се усети значително оживяване в редиците на Босна и Херцеговина. Играчите на Сафет Сушич спретнаха няколко опасни атаки, а в основата им бе "събудилият се" Един Джеко, удар на който срещна и гредата в последните секунди на мача.

Нападателят на Манчестър Сити пое топката на гърди, овладя добре и отправи изстрел. Стражът на Нигерия обаче бе на мястото си и изби, а топката срещна десния страничен стълб на вратата му.

След успеха и спечелените три точки Нигерия заема 2-о място в Група F с 4 точки, а тимът на Босна и Херцеговина е последен с нулев актив.

Ето и стартовите състави:

Нигерия: Винсънт Ениама, Джувон Ошанива, Джоузеф Йобо, Кенет Омеруо, Ефе Амброуз, Оджени Онази, Джон Оби Микел, Mайкъл Бабатунде, Aхмед Муса, Емануел Еменике, Питър Одемвинге

Босна и Херцеговина: Асмир Бегович, Емир Спахич, Тони Шунич, Мухарем Бешич, Менсур Муйджа, Изет Хайрович, Звездан Мисимович, Харис Медунянин, Сенад Лулич, Миралем Пянич, Един Джеко