Млад музикант заведе дело за 10 милиона долара срещу латинозвездата Рики Мартин заради песента му за Световното първенство по футбол Vida, съобщава Контактмюзик.

Луис Адриан Кортес Рамос, бивш финалист в телевизионното състезание Мюзик Айдъл в Пуерто Рико, твърди, че представил своята версия на песента на конкурса СуперСонг, организиран от представители на Мартин и на Сони Мюзик в края на миналата година. Целта на конкурса била да се намери нова песен за Световната купа по футбол в Бразилия.

Според съдебните документи, внесени в съд в Пуерто Рико миналата седмица, организаторите на конкурса обещали, че "спечелилият композитор ще бъде награден и ще получи признание за работата си", но Рамос твърди, че това не се случило.

Според младия музикант сингълът му не успял да стигне до официалните пет песни финалисти в СуперСонг през януари тази година, но само няколко месеца по-късно била пусната от Мартин без негово знание или разрешение.

"Рамос беше изненадан, разочарован и му беше причинено психическо страдание, защото песента беше почти идентична с тази, която той композира. До този момент Мартин беше идол за Рамос", заяви адвокатът на ищеца. Представител на Рики Мартин отказа да коментира пряко делото, но разкри, че ръководството на Сони проучва спора.

Според официалната информация песента Vida е на писана от Мартин, Салаам Реми и Илайджа Кинг и е продуцирана от Реми. През май тя беше включена в официалния албум за Световното първенство по футбол през 2014 г. One Love, One Rhythm. /БГНЕС