Бившият капитан на националния отбор на Уругвай Диего Лугано заяви, че актът на ухапването на Джорджо Киелини от страна на Луис Суарес по време на Световното първенство през 2014-та година е бил извършен заради отдадеността на стрелеца към страната му.

Суарес беше пред трансфер в Барселона през лятото на 2014-та, когато смая света като захапа Киелини по време на мач между Уругвай и Италия от груповата фаза на първенството в Бразилия. Лугано споделя, че голаджията добре е осъзнавал, че този ход можеше и да му струва големия трансфер на "Камп Ноу". 

"Това, което се случи на Световното през 2014-та можеше да погуби трансфера на Луис в Барселона или Реал.Той рискува и ухапа човек. Но той щеше даже да убие някого, ако се беше наложило. Толкова беше отдаден на каузата на Уругвай", започна Лугано. 

"Това е реалността и аз му благодаря за всички усилия, които положи. Историята на Луис Суарес заслужава най-високото място в уругвайската футболна Библия", завърши 35-годишният бишв национал на "уросите".