Един от селекционерите, извел Бразилия до световна титла - Карлос Алберто Парейра - защити за пореден път представянето на националния отбор по време на домакинския форум това лято. 

"Селесао" завърши на четвъртото място, въпреки че всички в страната се надяваха на шеста титла. На всичко отгоре момчетата на Луис Фелипе Сколари бяха съсипани в последните си два мача от Германия и Холандия, в които отнесоха общо десет гола в мрежата си. 

"Не бяхме толкова зле, колкото ни изкарват. Направи се трагедия, а не трябва да се забравя, че стигнахме полуфинал и завършихме четвърти. От 2002 г. не бяхме стигали до тази фаза, което не трябва да се пренебрегва."

"Да, съгласен съм, че представянето ни не заслужаваше десетка, но не е и кръгла нула. Бих казал, че играта ни заслужава оценка от средна към добра, а не чак трагична", сподели Парейра. 

Той изведе "селесао" до световната титла през 1994 г. След него това успя да направи само Луис Фелипе Сколари през 2002 г., но сега не можа да го повтори. А Парейра вече обяви, че се отказва и ще си гледа старините. Той вече е на 71 години.