Руски депутати разгледаха въпроса за потенциалните интимни контакти между рускините и чужденците, пристигнали за Световното първенство по футбол, предаде в. "Московский комсомолец“".
 
Председателят на комисията по въпросите на семейството в Държавната дума Тамара Плетньова призова своите сънароднички да се въздържат от секс с гостите на Световното. Според нея напълно е възможно определени момичета да се решат на интимности с чужденци и в резултат да забременеят и родят, пише Dariknews.bg.

"След това тези дечица страдат. Такива деца страдаха още по съветско време", заяви Плетньова в интервю за радиостанция "Говорит Москва", като припомни за горчивия опит от Олимпиадата в Москва през 1980 година.
 
Тя подчерта, че още по-големи трудности биха изпитали децата от смесена раса, за които животът в Русия би бил още по-труден.

"Аз не съм националист, но съм на мнение, че трябва да раждаме наши си деца", допълни депутатът. Тя призова рускините да се омъжват по любов и то за граждани именно на Русия; да градят здрави семейства, да раждат деца и да ги възпитават.