Старши треньорът на сензацията от Световното първенство - Коста Рика, няма да води повече националния отбор на страната.

Хорхе Луис Пинто подаде оставка от поста национален селекционер заради разногласия с президента на федерацията Едуардо Ли при дискусиите за новия му договор.

"За съжаление, ние не можахме да стигнем до единомислие по доста точки от новия договор на треньора. Един от моментите беше за хората и точната им бройка в неговия щаб. Но не беше само това. При това положение по-добре сътрудничеството ни да не продължава“, коментира президентът на централата.

"Половин година се налагаше да работя в екипа си с човек, който не искам дори и да виждам. Но наложен ми от федерацията. Изтърпях всичко това заради голямата цел - Световното първенство. От федерацията просто ме задължиха да го взема, но през цялото това време аз се чувствах сам и без подкрепа. Ако не мога да си  избера хората, на които да разчитам, за какво сътрудничество говорим“, коментира Пинто.

Отборът на Коста Рика удиви феновете на Световното първенство по футбол в Бразилия с отличната си игра и излизането като победител от групата с Италия, Англия и Уругвай. В последствие отборът стигна до четвъртфинал, но отстъпи на Холандия./БТА