Световните шампиони от Германия вече се завръщат по клубовете си след кратката почивка, която получиха след края на Мондиала в Бразилия. Те триумфираха с отличието на 13 юли и три седмици по-късно вече се завръщат към задълженията с отборите си. 

Най-кратко от всички почива Андре Шюрле. Авторът на асистенцията към Марио Гьотце за победния гол на финала срещу Аржентина от днес вече е на подготовка с Челси. Всички останали получиха още някой ден отгоре. 

Самият Гьотце, както и съотборниците му от Бундестима, които също са с екипа на Байерн, са в отпуск до сряда. Тогава те летят за Портланд за кратка визита при останалите играчи на баварците. 

В сряда Байерн играе със сборен отбор на звездите на Американската Мейджър Сокър Лийг и световните шампиони може да вземат участие за по 5 минути в този мач. Веднага след двубоя те се прибират обратно в Мюнхен и започват нормална подготовка. 

Със световната купа от германския шампион триумфираха освен Гьотце, още Мануел Нойер, Филип Лам, Джером Боатенг, Бастиян Швайнщайгер и Томас Мюлер. Малко повече почивка има и за играчите на Борусия Дортмунд. 

Въпреки това, новото попълнение на вестфалците Матиас Гинтер сам пожела да започне по-рано занимания и вече се подготвя в Швейцария. Утре сутрин това започват още Ерик Дурм и Кристиян Гроскройц, а с ден повече ваканция получиха ветеранът Роман Вайденфелер и защитникът Матс Хумелс. 

В средата на седмицата занимания започват и "чужденците" от състава на световните шампиони - Сами Кедира и Тони Кроос с Реал Мадрид, Пер Мертезакер, Месут Йозил и Лукас Подолски с Арсенал и Мирослав Клозе с Лацио. 

Интересен е случаят и с Юлиян Дракслер от състава на Шалке, който има почивка до събота, но е поискал да започне занимания още във вторник. Останалите световни шампиони също започват тренировки с отборите си във вторник или сряда.