Аржентина спечели измъчена победа с 1:0 над Иран с гол в 91-вата минута на Лео Меси. Геният стреля от границат на наказателното поле и успя да разпечата иранската врата. С трудния успех обаче Аржентина събра 6 точки от два мача и вече се класира на осминафиналите.

Аржентинците не бяха убедителни през целия мач и не създадоха много голови ситуации пред вратата на бойките азиатци. Иранците се защитааваха умело и се виждаше как докосват много ценната точка, преди Меси да ги попари в края.

В началните десетина минути на мача аржентинците очаквано упражниха териториален натиск, но без реална голова опасност.

В 22-ата минута Серхио Агуеро отправи най-опасния изстрел за Аржентина до момента, но вратарят на Иран Хагиги отрази удара му. Две минути по-късно Рохо отправи опасен изстрел с глава, но топката премина на сантиметри от вратата на Иран.

В 32-ата минута Меси получи правото да изпълни фаул на 23 метра от вратата на Иран, но ударът му изпрати топката в аут.

В 42-ата минута Хосеини стреля с глава след корнер, но изпрати топката над вратата на Аржентина.

Полувремето приключи при нулево равенство. Аржентинците имаха териториален натиск, но без съществени голови ситуации. Иранците се отбраняваха добре и се стремяха да използват всяка статична ситуация пред вратата на "гаучосите".

Второто полувреме също започна с безплоден натиск на аржентинците. Вместо това, отлична контра на Иран завърши с удар с глава на Гоочанейхад, но вратарят Ромеро спаси.

В 56-ата минута претенция за дузпа на иранеца Дежага по-скоро правилно не бе уважена от съдията. После Меси стреля опасно, но на сантиметри от гредата на иранската врата.

Дежага стреля много опасно с глава в 67-ата минута, за малко Иран не успя да поведе в резултата. 

Меси получи удобна възможност да застраши иранската врата от фаул, но отново не беше точен в 74-ата минута. В 82-ата Рохо шутира отдалеч, но отново на сантиметри от иранската врата.

Пет минути преди края Гооченайхад можеше да направи пълна изненада. Той напредна и стреля от границата на пеналта, но вратарят Ромеро спаси.

В първата минута на добавеното време обаче отново изригна геният на Меси, чийто удар донесе втора победа на Аржентина.

Аржентинците излязоха като абсолютни фаворити в този мач срещу един от смятаните за слаби отбори на първенството Иран. Освен всичко друго, екс-световните шампиони използваха постройка 4-3-3, каквото бе желанието на голямата им звезда Меси след първия мач.

В него аржентинците победиха Босна и Херцеговина с 2:1, а Иран и Нигерия завършиха 0:0. 

Иранците включиха дори машина-робот в тренировките си преди мача, с надеждата да могат да спрат Меси и ко, но накрая капитулираха.

АРЖЕНТИНА: Ромеро, Рохо, Гарай, Фернандес, Сабалета, Ди Мария /93-Биля/, Масчерано, Гаго, Игуаин /77 Паласио/, Меси, Агуеро /77 Лавеци/.

ИРАН: Хагиги, Монтазери, Хосеини, Садеги, Поолади, Теймуриян, Некунам, Ходжаеи /77 Хейдари/, Дежага /84 Бахш/, Хаджи Сафи, Гооченайхад.

Голмайстор: 1:0 Лео Меси 90+1

СЛЕДЕТЕ МАЧА НА ЖИВО ТУК