Пет български волейболни отбора при мъжете и жените ще имат мачове на европейска сцена само за два дни през настоящата седмица. Нефтохимик 2010 (Бургас), ЦСКА и Левски София при мъжете, както Левски и Берое (Стара Загора) при дамите ще представляват страната ни в различните европейски клубни турнири.

След отпадането си от Шампионската лига първенецът в Суперлигата на България Нефтохимик 2010 (Бургас) ще гостува на белгийския Парк-Кай Менем във втория по сила турнир - за Купата на ЦЕВ. Двубоят е от 1/16-финалите на надпреварата, като е в град Розеларе на 28 ноември (сряда) от 21:30 ч (б.в).

В същия ден, 28 ноември (сряда) волейболистите на ЦСКА домакинстват на Волей Хаасроден Льовен (Белгия) в турнира за Купата на Претендентите. Двубоят е от 19:00 ч. в столичната зала "Христо Ботев". Три домакинства имат родните представители в Европа на следващия ден, 29 ноември (четвъртък). Два от тях са в София и един в Стара Загора.

Първи серията откриват волейболистките на Левски, които посрещат чешкия Простейов от 1/16-финалите на втория по сила евротурнир - за купата на ЦЕВ. Двубоят е на 29 ноември от 17:00 ч. в столичната зала "Христо Ботев". Веднага след тях, в същата зала "Христо Ботев" в Европа играе и мъжкия тим на Левски София.

Представителите на "сините" домакинстват на финландския Перунган Поят Рованиеми от 1/16-финалите в третия по сила евротурнир - за купата на Претендентите. Двубоят е от 20:30 ч. В Стара Загора женския тим на Берое започва участие в третия по сила европейски турнир - за купата на Претендентите.

Старозагорки правят дебют в Европа, като са с амбиции за достойно представяне. Тимът, воден от Петър Дочев приема гръцкия Арис (Солун) в мач от 1/16-финалите на надпреварата, като двубоят е зала "Иван вазов" от 18:00 ч.