Старши треньорът на Марица (Пловдив) Борислав Крачанов изрази разочарованието си от поражението с 0:3 гейма от унгарския Вашаш Обуда (Будапеща) в последния мач на тима в груповата фаза на Шампионската лига по волейбол за жени. По този начин "жълто-сините" завършиха последни в групата и не успяха да се преборят за третото място, което дава право на продължаване към четвъртфиналите в турнира за Купата на ЦЕВ. 

"Това, че не успяхме да затворим първия гейм, ни повлия чисто ментално и се пренесе във втория и в третия гейм. Липсата на опит си оказа влияние, но трябва да отдадем заслуженото и на нашите противници. В средата първия гейм започнаха да сервират по-силно и от там дойдоха проблемите при нас. Искаха повече от нас да победят и стигнаха до успеха. Това са мачове, от които трябва да се учим, за да израстваме", коментира след срещата Крачанов. 

"Мисля, че в Унгария сервирахме по-силно в тяхната зала и съответно стояхме по-добре във фаза "блок-защита", докато днес стана обратното. Трудно е да играеш постоянно на високи топки. Опитахме се да направим това, което бяхме тренирали. На моменти се получи, но трябва да си извадим поуките и да продължаваме по-силно, за да ни се получат нещата", каза още наставникът на Марица. 

"Пътят, по който сме тръгнали, е дълъг. Ще има доста перипетии. Ще побеждаваме и ще губим, но въпросът е да извървим правилно пътя. Ще го извървим, но трябва всички да бъдем уверени и търпеливи. Ако смятаме, че всичко ще ни се получи лесно - видя се, че няма да стане. Има какво да учим от нашите противници и какво да крадем от тях. Сега трябва да изчистим максимално бързо главите, да махнем тази тежест и да се фокусираме върху финала за Купата на България. Това е една от нашите цели през сезона, така че трябва да си я спечелим", завърши Борислав Крачанов.