Отборът на Марица (Пловдив) допусна четвърто поражение в груповата фаза на Шампионската лига по волейбол за жени. Воденият от Борислав Крачанов български шампион отстъпи с 0:3 (20:25, 14:25, 16:25) гейма като домакин на италианския гранд Скандичи в петия си двубой в турнира. Така „жълто-сините“ продължават да заемат третото място в група „В“ на надпреварата с 2 точки след 1 победа и 4 загуби. Италианският тим пък е лидер в групата с пълен актив от 15 точки. 

Гостите от Флоренция започнаха по-силно срещата в зала „Колодрума“ и натрупаха ранна преднина от 8:3. Марица постепенно повиши ефективността си в нападение и намали част от изоставането си до 8:11. „Жълто-сините“ успяха да се задържат близо в резултата до италианския гранд и се стигна се до 20:18 в полза на Скандичи. В решителните моменти от гейма обаче тимът на Масимо Барболини показа по-голяма концентрация и затвори първата част след 25:20. 

Вторият гейм се разви по сходен начин. Гостите поведоха с 8:2 след серия от добри сервиси, с които посрещането на Марица не съумя да се справи. Скандичи продължи да тормози българския шампион с началния си удар и увеличи аванса си до 21:10 след серия от 7 безответни точки, за да може в крайна сметка да спечели категорично втората част с 25:14. 

Марица поведе с 5:3 в началото на третия гейм, но италианският тим бързо обърна до 13:10. Стигна се до 16:12 и след това отборът от Флоренция не изпусна инициативата, за да се поздрави с крайния успех след 25:16 в третата част.

За победителките Екатерина Антропова бе най-резултатна с 16 точки. 

За българския шампион Сиера ДеБел завърши с 11 точки.

В последния си мач Марица приема унгарския Вашаш. Двубоят е на 16 януари (вторник) от 19:00 часа в зала „Колодрума“ в Пловдив, като при успех "жълто-сините" ще продължат участието си в турнира за Купата на ЦЕВ.