Изпълнителният директор на Борда на старши треньорите на Евролигата Горан Сасич обяви, че в турнира в скоро време ще бъдат въведени сделки, подобни на тези в Националната баскетболна асоциация на САЩ и Канада.

В интервю за сръбското издание "Меридиан Спорт" Сасич каза, че ръководството на Евролигата забелязва увеличението на броя на баскетболистите, които играят за повече от един отбор в рамките на един сезон. В последните дни се случиха две подобни сделки. Анте Жижич напусна Анадолу Ефес и премина във Виртус Болоня, докато Шабаз Нейпиърс се раздели с Цървена звезда, за да подсили Олимпия Милано. 

В момента подобни сделки стават с прекратяване на договора с единия отбор и подписване на нов с другия. В НБА обаче практиката е играчът да запазва договора си, независимо в кой отбор играе.

"Трябва да разпределим поравно отговорността за резултатите и ще работим с ръководството на Евролигата Асоциацията на играчите в Евролигата върху търговски механизъм, който да бъде въведен от следващия сезон, така че клубовете да могат да могат да разменят играчи", заяви Сасич./ БТА