Барселона постигна 14-а победа в баскетболната Евролига за мъже, след като се наложи у дома с 86:78 над гръцкия Олимпиакос (Пирея) в среща от 20-ия кръг. Каталонците излизат на 2-о място, след като изравниха по показатели италианския Виртус Сегафредо (Болоня), който по същото време отстъпи на израелския Макаби (Тел Авив).

Барселона беше без двама важни състезатели, а в течението на мача още един излезе заради натрупани пет лични нарушения. Те започнаха срещата без центъра Джеймс Ннаджи и защитника Нико Лапровитола, които се присъединиха към Алекс Абринес в списъка с контузени. Старши треньорът Рoжер Гримау имаше проблеми и в изграждането на играта, като разчиташе едва на един шутинг-гард в лицето на Дарио Бризуела.

Но водени днес от изключителния Джабари Паркър, който имаше 11 лични реализирани точки в началната серия от 18:7, Барса беше пред червените в най-важната част от мача. Олимпиакос се съвзе от тази двуцифрена разлика и поведе с 40-41 близо до полувремето. Но силният днес Вили Ернангомес позволи на Барса да постигне разлика от 75:61 в края на третата четвърт. Гърците обаче показаха, че имат класа и без напусналия в посока НБА Александър Везенков, и отново съкратиха пасива – 79:76 за домакините 4 минути преди края. Тогава домакините подобриха защитата си и благодарение на няколко отлични намеси под собствения кош на Ернангомес, включително и спечелен фаул.

Макаби (Тел Авив) затвори 20-ия кръг с победа над италианския Виртус Сегафредо с 95:78 и с 12 победи влезе в топ 6. Италианците са 3-и с баланса на Барселона.

В залата в Белград израелският тим показа по-сериозна защита и по-добра атака през второто полувреме. До почивката резултатът беше минимален в полза на жълто-сините от Тел Авив – 46:45. Но през второто полувреме на паркета имаше само един отбор. Уейд Болдуин се включи с 22 точки, 8 асистенции и 5 борби, докато Джон ДиБартоломео макар и от пейката, наниза 16 точки. За гостите от Болоня Марко Белинели отбеляза рекордните в кариерата си 7 тройки от 12 опита, за да завърши с 24 точки./ БТА