Признанието за родното съдийство продължава с поредния престижен наряд в европейските клубни турнири по волейбол. Втора финална среща през настоящия сезон беше поверена на български рефер. Илиан Георгиев беше избран за първи съдия в първия сблъсък от Купата на CEV при жените. В него един срещу друг се изправят швейцарският НЮК Волейбол и италианският Киери 76. Двубоят в Нюшател (Швейцария) ще се проведе на 13 март, сряда вечер. Втори рефер ще бъде полякът Ярослав Маковски.

По-рано наряд за финал получи и Ивайло Иванов, който бе втори арбитър в първия финален плейоф в Челъндж къп при мъжете между полския Проект Варшава и италианския Монца, завършил 3:1 в полза на домакините.

Рекордното българско участие при съдиите в евротурнирите този сезон бе белязано по-рано и с назначенията на още четирима рефери - Атанас Върбанов, Александър Виналиев, Константин Йовчев и Добромир Добрев.

На Виналиев и Иванов бяха поверени полуфинали от Шампионската лига при мъжете, като срещите предстоят на 13 март. Виналиев ще бъде първи съдия на първия мач между полския Ястжембски и турския Зираат Банк. За Иванов се пада честта да е първи рефер на италианския сблъсък между Трентино и Лубе Чиватанова, отново в първата им среща.

Ден по-късно - на 14 март, Константин Йовчев ще ръководи полуфиналния сблъсък при дамите в Шампионска лига между Конелиано (Италия) и Екзаджъбашъ (Турция)./БТА