Старши треньорът на Марица Пловдив Иван Петков коментира поражението с 0:3 от гранда Динамо Казан в групите на Шампионската лига.

Марица стартира със загуба в Шампионската лига

"Трудно е да си загубил и да кажеш, че е било достойно представянето. Но с оглед на нивото на съперника, да. Бяхме в ритъма на мача. Остава горчивината, че можехме да се преборим за нещо повече. Нивото и опитът на нашия противник си оказаха думата," каза Петков.

"Трудно е срещу този отбор да си активен в атака. Видя се, че когато ги поставим в нестандартна ситуация, те имаха затруднения. Малшанс, не се получиха нещата. Но бяхме близо. Не се отказахме и завърши мачът с емоция," продължи той. "Трябва да анализираме нещата. Имаше много ситуации, в които не изпълнихме указанията."

"Ние не мислим, че сме си свършили работата с класирането за групите. Имаме нашите амбиции и ще ги следваме. Ще гоним едно от първите две места. Определено другите отбори не са слаби, които няма да е предизвестен краят с тях," допълни Иван Петков.

"Имаме желание да има нови попълнения, но ще коментираме, когато стане факт. Няма желаещи да напускат, но нека да оставим нещата под въпрос, тъй като предстои Купа България," завърши наставникът.

Ивелина Монова добави към неговите думи: "Апетитът идва с яденето. Ние също имаме нашите качества. Играхме в доста моменти като равен с равен. След 20-та точка си проличаваше, че те постоянно играят такива мачове, а нашата ситуация не е точно такава. При нас проблемът дойде от непредизвиканите индивидуални грешки, леките топки и грешките в сервис. Нито на блок ни спряха, извадихме доста, тактиката ни сработи."

"Ние сме оптимисти, треньорът както каза, ние не излизаме просто за участие тук. Готвим се за победа и знам, че ще направим нещо в тази група," завърши Монова.