Марица Пловдив постигна историческа първа победа в груповата фаза на Шампионската лига по волейбол. Пловдивчанки победиха с 3:1 гейма (25:15, 19:25, 25:15, 25:16) френския Безие и зарадваха феновете с успеха.

Домакините от Пловдив доминираха на полето в три от четирите гейма в зала "Колодрума", като затваряха геймовете с голяма преднина. 

Във втората част волейболистките на Фабиен Симонде взеха инициативата след средата и успяха да вземат частта. Впоследствие маричанки нямаха повече проблеми и се поздравиха с успеха след по-малко от час и половина игра. 

Най-резултатна бе Александра Холстън с 15 точки. По 12 точки добавиха Нася Димитрова (1 ас, 2 блокади) и Мирослава Паскова. За опонентките им Малина Терел реализира 12 точки (1 блокада). 

Момичетата на Иван Петков са на четвъртото място в групата с 3 точки (1 победа, 4 загуби). Безие е със същия актив на трето място. 

В следващия последен кръг от груповата фаза "жълто-сините" приемат немския Алианц (Щутгарт), като мачът е на 26 февруари (вторник) от 20:00 ч.