Наставникът на Добруджа 07 Мирослав Живков заяви след успеха над Абиант Ликъргъс, че най-важно в настоящия момент е изграждането на отбор. Специалистът говори след срещата-реванш срещу Абиант Ликъргъс, която българите спечелиха с 3:2 гейма 

Припомняме, че въпреки успеха родният шампион отпадна от надпреварата заради поражението с 0:3 гейма в първата среща.

"Поздравявам и двата отбора за изключително добрия мач, който направиха, мач с добри волейболни умения. Два много млади отбора, които показаха една много добра волейболна игра. Можем да съжаляваме, че в определени моменти не бяхме достатъчно дисциплинирани", започна Живков.

"Холандският отбор прояви повече зрелост и умения в конкретни тактически моменти и успя да вземе това, което му трябваше. Искам да поздравя всички приятели на волейбола и спорта в Добрич. След като станахме шампиони направихме всичко възможно, въпреки играчите, които излязоха от нашия отбор, да изградим отново един млад и боеспособен отбор", добави специалистът.

"Има доста върху какво да работим и международните мачове са точно за това - да анализираме, да си извадим точните и конкретни изводи и да продължим да работим. Основата ни идея е да развиваме индивидуално, технически и спортно-технически първо всеки един състезател от тези млади момчета, да стане по-зрял играч, с малко по-сериозни умения. Най-важното е, че ние трябва да изградим един отбор. Имаме проект за две години и колкото по-бързо стане, толкова по-добре", завърши Живков.