Президентът на УЕФА Александър Чеферин заяви, че клубовете и играчите, които ще участват в новата Европейска Суперлига, могат да бъда отстранени от всички състезания на централата, както и от Световното първенство. Словенецът определи Ед Уудуърд и Андреа Аниели като змии.

„Все още правим оценка с нашия юридически екип, но ще предприемем всички възможни санкции и ще ви информираме възможно най-скоро“, заяви Чеферин.

"Всички сме обедини срещу глупостта на този проект, срещу тези позорни, егоистични предложения, подхранвани преди всичко от алчността. Това е циничен план, който е насочен напълно срещу това, което футболът трябва да бъде. Футболистите, които ще играят за отбори, които ще участват в тази затворена лига, ще получат забрана да играят на световни и европейски първенства. Призоваваме всички да застанат изправени до нас. Ще направим всичко възможно, за да гарантираме, че това никога няма да стане. Тези клубове се изплюха в лицето на всички, които обичат футбола", добави още той.

"Дали е възможно да има Шампионска лига без тези 12 клуба? Разбира се. В Европа има много добри отбори. Турнирът може да съществува с или без тях. Бях адвокат по наказателни дела в продължение на 24 години, но никога, никога не съм виждал такива хора. Да започнем с Ед Уудуърд. Обади ми се миналия четвъртък и каза, че е много доволен от реформите и ги подкрепя напълно. Тогава очевидно вече е бил подписал нещо друго. Андреа Аниели е най-голямото разочарование от всички. Никога не съм виждал човек да лъже толкова много, колкото той. Невероятно е. Говорих с него в събота и той ми каза: "Това са само слухове. Не се притеснявай, нищо няма да стане". След това ми каза, че ще ми се обади след един час, след което си изключи телефона. На следващия ден обявиха новината. Това са така наречените големи клубове. Ясно е, че са такива в момента, но не е било винаги така. Ювентус беше в Серия "Б", Ман Юнайтед преди сър Алекс Фъргюсън са били... не знам къде. Астън Вила също е голям клуб", каза президентът на УЕФА.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.