Барселона също се присъедини към реакциите на решението на Съда на Европейския съюз и показа задоволството си от подкрепата, която този орган оказа в последните часове. Причината за това е възможността за организиране на други състезание извън егидата на УЕФА и ФИФА, а именно създаването на Европейска Суперлига.

В реакцията си президентът на каталунците Жоан Лапорта искаше да подчерта, че позицията на Барса не възнамерява да върви срещу Ла Лига и че следователно те трябва да вярват, че тази лига може да бъде допълнение към националните състезания в страната.

Шефът на Реал Мадрид с огромно послание след анонса за Суперлигата

„Това е историческа възможност за решаване на някои сериозни проблеми, които компроментират жизнеспособността на огромна маса клубове“, сподели Лапорта.

Според него настоящият модел във футбола „облагодетелства онези клубове, които могат да получават неограничени външни ползи и в някои случаи дори извън самия свят на футбола“. Той смята, че това е ущърб за клуба, който представлява, тъй като Барселона е собственост на неговите членове и няма друга финансова подкрепа, освен тази, която дейността му може да генерира“.