Президентът на Пари Сен Жермен - Насер Ал-Хелаифи, разкритикува сериозно Реал Мадрид за това, че „Лос бланкос“ продължават да настояват за скандалния проект за Суперлига, а в същото празнуват титлата от Шампионската лига.

Както е известно, Реал, Барселона и Ювентус продължават да поддържат идеята за стартирането на Европейската Суперлига. „Белите“ пък спечелиха ШЛ по-рано тази година след победата с 1:0 във финала срещу Ливърпул.

По време на 28-ата Генерална асамблея на Европейската асоциация на клубовете, президентът ѝ Ал-Хелаифи, обвини Реал Мадрид в двуличие.

„Странно е, че Реал Мадрид празнува спечелването на Шампионската лига. Много е странно да излизаш срещу конкуренцията, но да участваш и да празнуваш, че си спечелил титлата. Мисля, че е много странно, честно казано. Но ние няма да губим време за това и ще продължим да работим“, бяха думите на президента на ПСЖ, цитиран от „Foot Mercato“.

През април 2021-а година колективни усилия на клубове като Реал Мадрид, Барселона, Атлетико Мадрид и различни големи клубове от Англия и Италия доведоха до откриването на затворен проект за елита на Европа, наречен Суперлига. Той обаче продължи само 48 часа след яростни протест в различни части на света срещу плана. След като английските клубове се оттеглиха от пакта един по един, след като бяха поразени от протестите на феновете, планът не можа да види бял свят.