На президента на Ла Лига - Хавиер Тебас, идеята за Суперлига все още не му дава мира. Възможният турнирбе заявен като намерение от група клубове през пролетта на 2021 година, но се разпадна след само няколко дни. Три клуба обаче продължават да държат на нея, а измежду тях са двата гранда на Испания - Барселона и Реал Мадрид, както и италианският Ювентус.

“Това е много опасна концепция и ме притеснява, че продължава да съществува. Големите клубове искат да командват парада, тъй като генерират най-много приходи“, започна недоволният Тебас.

„Те продължават да взимат все повече власт по много опасен начин. Това е все едно банките да управляват икономиката. Очевидно обществото ще загине. Това, което ме притеснява също така, е това, че президентът на Реал Мадрид продължава да работи по проекта. Не искаме от тях да ни пазят, но те искат най-богатите да определят бъдещето на футбола“.

„В Ла Лига имаме правила, които носят баланс между големите, средните и малките клубове. Ако ние не обърнем внимание на някоя идея на Реал Мадрид, те ни заливат с нови 60. Суперлигата ще свали 50% от приходите на останалите клубове. Хиляди работни места зависят от футбола и тази система ще се разпадне,” заяви Тебас.