Барселона и Реал Мадрид могат да получат много големи суми пари, ако се сформира европейска Суперлига, твърди Mundo Deportivo. Потенциалните инвеститори са готови да вложат над 15 милиарда евро в новия проект.

Реал Мадрид и Барселона ще получат допълнителни бонуси като клубовете, позволили на Суперлигата да стартира. Столичани и каталунците ще бъдат финансирани с по един милиард евро, като това ще облекчи значително финансовото състояние на испанските грандове.

На 16 декември се появи информация, че президентът на Реал Мадрид Флорентино Перес общува с представители на 50-60 клуба за създаването на Суперлигата.

През април 2021 година 12 клуба (Реал Мадрид, Ювентус, Барселона, Атлетико Мадрид, Милан, Интер Милано, Манчестър Юнайтед, Манчестър Сити, Челси, Ливърпул, Тотнъм и Арсенал) обявиха създаването на турнира, но по-късно някои от тях се отказаха от идеята след заплаха от санкции от страна на УЕФА. В крайна сметка проектът беше спрян и не се знае дали някога ще бъде осъществен.

Изданието обаче разкрива, че следващата седмица ще бъде решаваща, а проектът се вижда като победител в решението, което Съдът на Европейския съюз ще издаде срещу УЕФА, която обвинява в монопол организацията на клубните състезания в Европа.