Испанската футболна лига за пореден път излезе с позиция, че е категорично против идеята за създаване на Суперлига. Местните грандове Реал Мадрид и Барселона са водещи участници в проекта, но в Ла Лига не вярват в добрите намерения на организаторите на турнира, който е амбициран да измести надпревари като Шампионската лига и Лига Европа.

„Суперлигата е вълкът от приказката за Червената шапчица“, написа в „Туитър“ президентът на Ла Лига Хавиер Тебас.

„Предрешил се е като бабата, опитвайки се да заблуди европейския футбол. Носът и зъбите му обаче са големи. Предрешили са се и говорят за равни условия, но в действителност става дума за същия егоистичен, елитарен и воден от жаждата за пари проект. Не се връзвайте на лъжливите им истории“, добави шефът на испанската лига.

В разкритата нова версия на проекта се говори, че участниците вече ще са между 60 и 80 клуба, разделени в дивизии. От официалната информация не става ясно за колко на брой отделни нива става дума, но Тебас посочва, че това са четири дивизии.

„Четири дивизии? Разбира се, че най-горната ще е за тях, както стана и в реформата през 2019 г. Ръководното тяло да е съставено от клубовете? Най-големите от тях обаче, разбира се…“, казва още Тебас.