Един от големите шефове на Суперлигата – Бернд Райхарт, даде интервю, в което сподели, че много клубове са в позиция „на изчакване“ в идеята да се присъединят към потенциалния мултимилионен турнир. Германецът увери, че част от отборите се разграничават в този момент от повторната идея поради сериозните рестрикции и натиск от УЕФА, но намекна, че са склонни да преговарят с екипа на Суперлигата.

Райхарт подчерта повторно, че всички мачове от турнира ще се излъчват безвъзмездно, а всички приходи ще идват от реклама.

“Обещавам ви, че днешният футбол не е нито влюбен, нито верен на монопола. Съмняваме ли се, че УЕФА оказва натиск върху клубовете? Но ние ще ги убедим. Днес говорих с много от клубовете, които направиха публични изявления, в която продължаваме да виждаме дългата ръка на 70-годишен монопол. Някои от тях ми се обадиха днес и заявиха “ние казваме “не”, но ето ни”. Няма да ги принуждаваме да кажат днес “аз съм тук”. Не сме тук да изграждаме стени, искаме да се обединим, а не да се разделяме. Започва нова ера на диалог и в даден момент ще съобщим клубовете, които ще съставят Суперлигата. Няма да принуждаваме никой днес да подписва споразумение. Ще предложим най-добрия в футбол в света напълно безплатно. Най-добрият футбол, който ще може да достигне милиарди. И има възможността да бъде рефинансиран основно с реклама. Ние сме в състояние да получаваме 3 милиарда годишно от реклама. Саудитски пари не стоят зад проекта, разговаряли сме с инвеститори от Европа и САЩ. Имаме гаранции от американски инвестиционен фонд,” заяви Райхарт.

Първоначално проектът за Суперлигата бе представен за пръв път преди три години, като тогава участие взимаха 12 от най-големите тимове в Европа. Те обаче бързо се разграничиха от тези планове и постепенно всички заявиха, че напускат проекта, оставяйки единствено Реал Мадрид и Барселона да го подкрепят. И вчера президентите на двата испански гранда бяха в предните редици на защитата на проекта, но само в рамките на часове голяма част от останалите водещи тимове в Европа се разграничиха от начинанието и заявиха подкрепата си за УЕФА.