Реал Мадрид отпазнува спечелването на титата в испанската Ла Лига с феновете си, срещайки се с държавни служители и организирайки парад по улиците на испанската столица Мадрид.

Реал си осигури 36-а титла във футболното първенство на страната през миналия уикенд при четири оставащи кръга, но не успя да отпразнува триумфа веднага, защото имаше да изиграе втория мач от полуфиналите в Шампионската лига.

"Сигурен съм, че след три седмици отново ще бъдем тук", заяви полузащитникът Тони Кроос, обръщайки се към събралите се в неделя фенове по повод предстоящия на 1 юни финал в Шампионската лига срещу Борусия Дортмунд на стадион "Уембли" в Лондон.

Няколко хиляди фенове поздравиха състава по време на парада из града и се събраха на традионното място за празненствата на Реал площад "Сибелес". Трофеят от Ла Лига бе връчен на отбора на церемония на тренировъчния център на мадридчани. Тимът обикновено празнува титлите с феновете си на стадион "Бернабеу", но съоръжението бе заето с концерт в неделя.

Повечето футболисти и президентът Флорентино Перес се обърнаха към феновете, които скандираха някои от традиционните за Реал Мадрид рефрени.

"Този отбор преодоля ситуация, която изглеждаше необратима", заяви Перес, визирайки серията от конутзии сред играчите по-рано през сезона, включително травмите на Тибо Куртоа, Едер Милитао и Давид Алаба./БТА