Мидтиланд и Слован Братислава завършиха 1:1 в първия мач от финалната квалификация за Шампионската лига, който се проведе на стадион „MCH Арена“. Този резултат оставя всичко отворено за реванша и добавя още вълнение към битката за място в груповата фаза на турнира.

Мачът започна с високо темпо, но нито един от отборите не успя да реализира гол преди почивката. Мидтиланд доминираше терена, но въпреки няколко опасни положения, не успя да се възползва от шансовете си. Гостите от Слован Братислава също не успяха да преодолеят защитата на домакините, което доведе до нулево равенство на полувремето. В този период се наблюдаваха няколко фаула и контузии, включително на Осорио от Слован и Шарани от Мидтиланд.

С началото на второто полувреме, динамиката на играта се промени. Слован Братислава излезе напред в 59-та минута, когато Стивън Блекман реализира гол след отлично подаване от Тигран Барсегян. Въпреки това, Мидтиланд не се предаде и след усилия в нападение успя да изравни резултата. Чилуфия Емануел вкара изравнителен гол в 79-та минута, след подадена топка от Оливер Сьоренсен.