В първите мачове от финалните плейофи за влизане в груповата фаза на Шампионската лига, Спарта Прага и Залцбург постигнаха важни победи като гости срещу съответно Малмьо и Динамо Киев. И двата отбора направиха значителни крачки към участие в най-престижния европейски клубен турнир.

Спарта Прага постигна важна победа с 2:0 като гост на Малмьо в Швеция. Първото попадение дойде още в 11-ата минута, когато Йеспер Ларсен завърши отлична атака след асистенция от Вукан Бирманчевич. През второто полувреме Малмьо се опита да натисне, но защитата на Спарта устоя на натиска. В 89-ата минута, Кристиан Ринеш удвои преднината на чехите, като се възползва от контраатака и реализира втория гол за Спарта Прага.

Залцбург направи значителна крачка към груповата фаза на Шампионската лига, след като постигна убедителна победа с 2:0 като гост на Динамо Киев. Украинският тим, който играе домакинските си мачове на неутрален терен в "Арена Люблин", не успя да се противопостави на бързата и технична игра на австрийците.

Първият гол за Залцбург падна в 26-ата минута, когато Нголо Доржелес откри резултата след асистенция от Игор Ван дер Бремпт. В началото на второто полувреме, в 50-ата минута, Маверик Кяергаард удвои преднината на гостите, реализирайки дузпа. Въпреки опитите на Динамо Киев да се върне в мача, включително и с няколко офанзивни смени, те не успяха да намерят пролука в добре организираната защита на Залцбург.