В напрегнат и динамичен мач Бодьо/Глимт победи Цървена звезда с 2:1 в първия мач от плейофите на Шампионска лига.

Двата отбора започнаха внимателно, като първото полувреме премина без голове, въпреки че и двата тима създадоха няколко опасности. Бодьо/Глимт демонстрираха силна защита и контрол над топката, но липсваше завършваща точност в началото на мача.

През второто полувреме, норвежците успяха да пробият защитата на Цървена звезда и да открият резултата в 52-рата минута чрез Олав Бьортуфт, който отбеляза след подаване на Стефан Фет. Само 4 минути по-късно, Мота удвои аванса на домакините с великолепен удар след пас от Евиен.

Цървена звезда не се предаде лесно и намери начин да намали изоставането си в 75-ата минута чрез Оливер Мимович, който се възползва от подаване на Ин-Бом Хуанг. Въпреки усилията на сръбския тим да се върне в мача, Бодьо/Глимт успяха да се справят с натиска и да запазят предимството си.

В друг мач от плейофите Лил постигна важна победа след като се справи със Славия Прага с резултат 2:0. Първото полувреме завърши без попадения, като и двата отбора не успяха да реализират съществени опасности.

След почивката, Лил успя да открие резултата в 52-рата минута чрез Джонатан Дейвид, който реализира гол след асистенция на Харалдсон. Жегрова вкара втори гол за Лил в 77-та минута след асистенция от Джонатан Дейвид, а в 80-та минута, гол на Хитил беше отменен заради засада. 

Така го голяма степен развръзката и в двата мача остава за реваншите следващата седмица.