Фенербахче, воден от Жозе Моуриньо, отпадна от третия квалификационен кръг на Шампионската лига, след като завърши 1:1 в реванша срещу Лил и с общ резултат 2:3 се прости с шансовете си за участие в най-престижния европейски клубен турнир.

В мача на „Шюкрю Сараджоглу“ домакините от Фенербахче успяха да поведат в резултата в добавеното време благодарение на автогол на Бафоде Диаките, което изпрати срещата в продължения.

В продълженията Лил остана с човек по-малко, след като Айса Манди получи директен червен картон в 109-ата минута, създавайки предпоставки за драматичен завършек. Въпреки численото си неравенство, гостите от Франция получиха дузпа в 118-ата минута, която Джонатан Дейвид хладнокръвно реализира, оформяйки крайния резултат 1:1.

С този гол Лил си осигури място в плейофите на Шампионската лига, където ще се изправи срещу победителя от сблъсъка между Славия Прага и Юнион Сен Жилоаз. За Фенербахче и Жозе Моуриньо, загубата означава, че тимът ще трябва да се задоволи с участие в плейофите на Лига Европа.