Динамо Киев се класира за плейофите на Шампионската лига след убедителна победа над Рейнджърс. Украинците спечелиха реванша от третия квалификационен кръг с 2:0 на терена на шотландския тим, с което затвърдиха преднината си и продължават напред с общ резултат 3:1.

Мачът в Глазгоу започна добре за Рейнджърс, които имаха предимство през първата част, но не успяха да създадат сериозни положения в предни позиции. Ситуацията на терена се промени коренно в 50-ата минута, когато Хефте получи втори жълт картон и остави съотборниците си с човек по-малко.

След изгонването на Хефте, Динамо Киев изцяло пое контрол над играта и започна да доминира. Въпреки опитите на домакините да устоят на натиска, резервите Олександър Пихальонок и Назар Волошин се разписаха в рамките на две минути преди края на мача, осигурявайки важните два гола, които окончателно решиха съдбата на сблъсъка.

С тази победа, Динамо Киев се класира за плейофния кръг на Шампионската лига, където ще се изправи срещу РБ Залцбург за място в груповата фаза на турнира. От своя страна, Рейнджърс ще продължи участието си в груповата фаза на Лига Европа.

Рейнджърс демонстрираха добра игра през първото полувреме, но не успяха да реализират своите шансове. След червения картон на Хефте, ситуацията на терена стана по-трудна за шотландците, които въпреки усилията си и с намален състав, не успяха да се справят с натиска на Динамо (Киев). Двата бързи гола в края на мача се оказаха решаващи и изпратиха украинския отбор на крачка от основната фаза на Шампионската лига.