По време на тържествената церемония по теглене на жребия, Александър Чеферин, президент на УЕФА, връчи Президентската награда на УЕФА за цялостен принос на Джанлуиджи Буфон. Наградата беше присъдена на италианската легенда в знак на признание за дългогодишната му и забележителна кариера в световния футбол.

Буфон, който се счита за един от най-великите вратари в историята на спорта, получи отличието за принос към играта, който включва не само неговото изключително представяне на терена, но и вдъхновяващото му лидерство и спортно поведение извън него. Наградата подчертава значението на неговата кариера и влиянието, което оказа на футболната общност.

Кристиано Роналдо пък получи наградата на президента на УЕФА за най-много голове в историята на турнира. Тази престижна награда беше присъдена на португалската звезда в знак на признание за неговото забележително постижение в състезанията на европейската футболна сцена.

Роналдо, който е известен със своите изключителни футболни умения и рекордни постижения, стана първият играч, който достигна и надмина всички предходни рекорди по броя на вкараните голове в турнири, организирани от УЕФА. Неговото уникално постижение подчертава не само техническите му умения, но и неговата постоянност и отдаденост на играта.