Селекционерът на Франция Дидие Дешан бе на върха на щастието, след като „петлите” се класираха на ½-финал на Монидал 2018, побеждавайки Уругвай с 2:0.

„Това е невероятен успех за нас. Направихме нещо също толкова невероятно и срещу Аржентина . Надградихме нивото още един път на този шампионат. Изпитваме още нужда от допълнителен опит, а това си личи понякога в хода на мачовете ни. Този тим на Франция обаче напредна страшно много. Ние сме от последните четири на Световното първенство и съм горд с всички 23-ма играчи, които сме подбрали. Не бе лесно да се отърсим от еуфорията и психическото напрежение след мача с Аржентина (4:3). Горд съм, че съм французин. Не може да се каже, че правим слаб Мондиал, а сега чакаме следващия опонент. Нямам никакви претенции. Контузени в отбора няма, както и наказани – това са важни неща. Блейс Матюиди ще се възстанови”, заяви Дешан веднага след успеха на Франция.

Рафаел Варан откри за „петлите”, а Антоан Гризман оформи крайното 2:0. При втория гол стражът на „урусите” Фернандо Муслера допусна груба грешка.