Бившият футболист на Русия и Манчестър Юнайтед - Андрей Канчелскис, отправи изключително сериозни обвинения около редовността на някои мачове, които са се играли на Мондиал 2018. Според някогашния халф, то редица срещу на Световното първенство в Русия са били "уредени" и даде конкретни примери за това.

„Защо трябваше да аплодирам за този отбор? Трябваше ли да купят всеки един мач? Да, всички бяха купени. Не знаехте за това?“, каза той в интервю за портала „MatchTV.ru“.

Отборът на Станислав Черчесов се класира за четвъртфиналите, където загуби от финалиста Хърватия, след изпълнение на дузпи.

Според бившия играч на Манчестър Юнайтед жребият и ходът на този турнир са били уредени по същия начин като мачовете.

Според Канчелскис руснаците умишлено са загубили в последния кръг на груповата фаза от Уругвай (0:3), за да играят на осминафиналите срещу Испания.

Руснаците сензационно елиминираха съперниците си след изпълнение на дузпи, но според Канчелскис имало специална договорка между двете страни.

„Играхме у дома и бяхме влачени за ушите като Южна Корея през 2002 г. Освен това срещу кого играехме? С Уругвай, който ни разби“, каза Канчелскис и добави:

„Наистина ли никога не сте се зачудили защо старши треньорът на испанския отбор напусна ден преди началото на турнира? На негово място поставиха Фернандо Йеро, който независимо от резултата продължи да работи в Испанската футболна асоциация. Повярвайте ми, има още много интересна информация, която не е видяла бял свят."

„Испания не игра футбол срещу нас. Те се разхождаха, безсмислено въртяха топката около терена. Играл съм футбол и знам за какво става дума. Освен това ние дори не се опитахме да се противопоставим срещу Уругвай в последния кръг. Просто искахме да играем срещу Испания, защото знаехме какво предстои. Кралят на Испания дойде при нас и тогава беше сключено специално споразумение. Сега не мога да говоря за подробности, но те ще излязат наяве след време“, завърши Канчелскис.