Китайският производител на кухненски уреди Vatti съобщи, че световната титла на Франция струва доста скъпо на компанията. До този момент от фирмата са изплатили на свои клиенти сумата от 9 млн. долара заради триумфа на „петлите“ на Мондиал 2018.

Преди старта на Световното в Русия, от компанията обявиха, че ще възстанови всички пари на свои клиенти, купили "Шампионския пакет" от избрани продукти, ако Франция вдигна трофея.

Според последните данни от Vatti китайската фирма е направила възстановявания - в брой или чрез карти - повече от 62 милиона юана.

И цената за Vatti за успеха на "сините" не спира там, тъй като част от плащанията, направени от клиенти, все още не са им възстановени. Общо за „веселото“ маркетингово решение компанията ще олекне с 12 млн. долара.

Вати, основана през 1992 г., обеща преди Световното първенство да възстанови плащанията на клиентите, "Сумата за погасяване може да е значима, но тя е включена в годишния ни бюджет. Няма да има огромни последици за компанията", заяви пред медиите представител на компанията.

Vatti e един от спонсорите на националния отбор на Франция, който вдигна титлата в Русия след успех с 4:2 над Хърватия във финала.