Петгодишната Селена от Хърватия успя да затрогне национала на „шахматистите“ и звезда на Реал Мадрид Лука Модрич, както и цяла Хърватия. Малката сладурана, която страда от левкемия, е сред най-отявлените фенове на най-добрия играч на Мондиал 2018, като реши да изрази възхищението си спрямо полузащитника чрез писмо.

Майката на момиченцето разпространи посланието на дъщеричката си в социалните мрежи, с надеждата по този начин, чрез споделяния, да стигне до халфа.

А самият Модрич не закъсня с отговора си, щом получи докосващото писмо.

„Мили, Лука,

Моята пише това писмо за теб, защото аз съм още много малка и не умея да пиша. Аз съм само на пет годинки. Кога ще дойдеш да ни видиш? Един ден ще те заведа на пикник и после ще дойдеш да ни видиш. Обичам всички ви много, но ти си ми любимият футболист. Ти си най-добрият играч на света. Очарова ме, че играеш хубаво и чисто, без да използваш некоректни похвати като останалите играчи. Всички те обичаме много, аз обаче най-много, особено когато играеш така добре. Взела съм едно цвете за теб. Сестра ми е фен на Субашич и Върсалко, а мама има симпатии към Вида. Обичам те повече от всеки друг на този свят.

Искрено твоя, Селена“, гласи затрогващото послание малката госпожица, което бе разпространено от много хърватски медии, както и от Футболната асоциация на страната.

Така благодарение на широкия отклик посланието достигна до адресата си, а той написа:

„Мила, Селена,

Получих твоето прекрасно писмо и съм много щастлив. Както ти подкрепяше мен и всички играчи на Хърватия, така и ние искаме да ти вдъхнем кураж. Заради силни фенове като теб, ние винаги даваме най-доброто от себе си на терена и се борим за вас. Благодаря, че ни подкрепяш! Суба и Шиме пращат поздрави на сестра ти, а Вида на майка ти. А аз ти изпращам поздрави и прегръдки.

От цялото ми сърце,

Искрено твой, Лука Модрич“.

След милия жест майката на момченцето използва профила си в една от социалните мрежи и благодари на националния тим на Хърватия, както и на футболната асоциация.

Припомняме, че Хърватия спечели сребърните медали на Световното в Русия, след като във финала отстъпи на Франция. Това е най-силното класиране за балканска страна на такъв форум. 

ФИФА обяви номираните за The Best

След финала Модрич и Ракитич размениха фланелките си един с друг