Българският национален отбор отново се изкачи в ранглистата на ФИФА, която се прави на месечна база. Въпреки че не са играли официален мач от дълго време насам, момчетата на Петър Хубчев пак са с две позиции нагоре. 

Така те вече са на 47-о място в подреждането, но това движение се дължи най-вече на спадовете на замесените в Световното първенство отбори, които не се представиха особено силно. 

"Лъвовете" имат вече 1416 точки и делят позицията с други "лъвове" с този актив - Камерун. Българите са пред Русия и Нигерия, които участваха на Мондиала, но зад друг участник там - Мароко. 

Лидер в подреждането е Франция, който стана световен шампион. "Петлите" са с актив от 1726 точки, само с три повече от втория Белгия, който доскоро беше на първата позиция, а в Русия приключи на третото място. 

Бразилците са трети с 1657 точки, а веднага след тях с 1643 е финалистът от Мондиала Хърватия. На петата позиция е Уругвай, който игра четвъртфинал, изпреварил четвъртите в света англичани. Следват Португалия, Швейцария, Испания и Дания за затваряне на Топ 10. 

Световният шампион от Бразилия 2014 - Германия - се срина чак до 15-то място, а финалистът отпреди четири години Аржентина е 11-и. Холандия и Италия, които въобще не с класираха на първенството, са съответно 17-и и 21-и в света.