Президентът на Русия Владимир Путин награди на специална церемония треньорите и футболистите от националния отбор на страната след успешното представяне на Мондиал 2018, съобщава ТАСС. Селекционерът Станислав Черчесов беше удостоен с ордена "Александър Невски", а играчите Игор Акинфеев и Сергей Игнашевич получиха почетни ордени. Останалите играчи и треньори бяха наградени с почетни грамоти от президента. 

"На първото световно първенство в Русия Вие играхте ярко, уверено, показахте сплотеност, постоянство и воля, постигнахте целта без да жалите себе си", каза в словото си Путин. Президентът отбеляза, че достигането до четвъртфиналите е много важен резултат за руския отбор. 

"Мотото ви "Играем за вас", за феновете се оказа по-важно от резултатите", добави Путин. Президентът похвали играта на вратаря и капитан на тима Игор Акинфеев.

Според Путин със спасените дузпи на осминафинала срещу Испания Акинфеев се е превърнал в "легенда на руския и на световен футбол". Вратарят благодари на Путин за създадената футболна инфраструктура в страната и за оказаното доверие към отбора.