Звездата на Пари Сен Жермен Килиан Мбапе се изказа изключително ласкаво за големия лидер на Челси Еден Азар, който остана извън призовата тройка за „Златната топка” през 2018-а. Според френския национал именно Азар е човекът, който му е направил най-силно впечатление, когато двамата са се изправили лице в лице.

Франция и Белгия играха полуфинал на Мондиал 2018 през лятото, а очевидно световният шампион все още не е забравил каква класа е демонстрирал плеймейкърът на „червените дяволи”, въпреки загубата на своя тим.

„Бях изумен от скоростта в неговите изпълнения, той е най-добрият играч, срещу когото съм играл през тази година. Азар ме впечатли най-много”, каза Мбапе в интервю за „Франс Футбол”, който преди два дни връчи „Златната топка” на хърватският национал Лука Модрич.

„С екипа на Белгия в полуфинала Азар беше впечатляващ, докато в същото време се държеше много коректно. Когато мачът го задължаваше да подава, той го правеше без никакви резерви. На терена е истински дявол.”

„Понякога бях на 5 метра от него и просто оставах изумен. Топката се лепеше за крака му през цялото време. Умът непрекъснато обработваше нова информация за случващото се около него. Нямаше пространство, което да оставаше незабелязано от него.