Звездата на Пари Сен Жермен и бразилския национален отбор Неймар да Силва призна, че по време на Мондиал 2018 наистина нарочно е преувеличавал последствията от всяко по-стро единоборство срещу него. Най-скъпият играч в историята на футбола обаче се зарече, че си е взел бележка и през новия сезон ще бъде „друг човек”.

Мнозина нареждаха Неймар и Бразилия сред фаворитите за световната купа, ала „селесао” отпадна в четвъртфиналите срещу Белгия, който по-късно се пребори за 3-ото място. Заради театралните си изпълнения по терените острието често беше обект на критики, а в резултат не попадна сред финалистите на ФИФА за наградата „Най-добрия”.

Неймар използва реклама, която записа за един от спонсорите си ексклузивно за Бразилия, за да отправи своето обещание. „Бутонки върху пищяла. Ритник в гръбнака. Стъпване върху ходилото. Можете да си мислите, че преигравам и понякога го правя, но истината е, че страдам на терена. Нямате идея през какво преминавам, когато го напусна”, заяви Неймар.

„Когато си тръгна без да говоря с преса, не е защото ми харесва само да побеждавам, а защото все още не съм се научил как да ви разочаровам. Когато изглеждам нетактичен, не е защото съм разглезено хлапе. То е, защото още не съм се научил да се справям с моите фрустрации.”

„В мен все още живее едно момче. Понякога то запленява света. Друг път вдига нервите на всички. Моята битка е да опазя момчето живо вътре у мен, а не на терена.”

„Може би си мислите, че падам твърде много, но истината е, че се разпаднах. А това боли повече от всяко настъпване върху оперирания ти глезен.”

„Имах нужда от време, за да приема критиките. Имах нужда от време, за да се погледна в огледалото и да стана нов човек. Сега обаче съм тук, а сърцето ми е отворено широко.”

„Паднах, но само тези, които са падали, могат да се изправят. Можете да продължите да хвърляте камъни по мен или да ги хвърлите надалеч и да ми помогнете, защото когато се изправя, цялата страна надига глава заедно с мен”, завърши Неймар.