Феновете на Левски продължават да получават признание от различни посоки, след мачовете на баскетболния тим на "сините".

В събота Левски претърпя поражение в Адриатическата лига от Цедевита - един от най-силните състави в надпреварата, но феновете отново напълниха част от зала "Универсиада", и с пълно гърло викаха за своите.

Накрая дори играчите на Левски изненадаха своите привърженици със специален благодарствен банер.

Отзвукът не закъсня, и първо старши треньорът на Цедевита - един от топ треньорите в Европа Ясмин Репеша, отправи специални поздрави към феновете, и пожела на Левски да продължава да се бори заради тях. Изявлението на Репеша пред сайта на Адриатическата лига дори бе сред водещите новини там - "Феновете в София са страхотни. Подкрепата им показва, колко много обичат клуба. Поздравявам ги, че не оставят отбора си в този труден момент," заяви пред българските медии Репеша.

Най-добрият играч на Цедевита Миро Билан също не пропусна да похвали "сините" фенове след снощния мач.

"Браво на феновете на Левски за фантастичната подкрепа към отбора, в тази тежка ситуация, в която се намира. Шапка ви свалям!" - написа Билан в личния си профил в Twitter.

Сръбският спортен портал sportskacentrala.com обърна специално внимание на феновете, с материал и видеото от официалната фейсбук страница на баскетболния тим. "Вижте феновете на Левски - не го оставят, и когато е тежко!" - пише в материала. "Баскетболистите на Левски, които са още в отбора, често губят, но дават всичко от себе си. Затова заслуга имат и верните им фенове, които не ги оставят, и са на всеки домакински мач. Вижте ги - браво!" - допълва "Спортска централа".