Марица ще научи своя жребий за групите на Шампионската лига в петък, 17 ноември, след 17:00.

Тегленето ще се състои в Москва по време на Европейската волейболна гала. 

Тогава българските шампионките научат имената на трите си съперника за това историческо първо участие в най-престижния евротурнир.

Преди жребия 16-те участници ще бъдат разпределени в четири урни по четири, като в първите три ще са отборите, които се класираха директно за груповата фаза, а в четвъртата – съставите, преборили се за това право в предишните кръгове от Шампионската лига, между които и Марица. Във всяка от четирите групи ще попадне по един отбор от всяка урна.

В първа урна са отборите на Волеро (Цюрих, Швейцария), Динамо (Москва, Русия), Хемик (Полице, Полша) и Фенербахче (Истанбул, Турция).

От втора урна ще бъдат изтеглени имената на АСПТТ Мюлуз (Мюлуз, Франция), Галатасарай (Истанбул, Турция), Динамо Казань (Казан, Русия) и Игор Горгондзола (Новара, Италия).

За трета урна остават АГЕЛ (Простейов, Чехия), Алба Волей (Блаж, Румъния), Визура (Рума, Сърбия) и Грот Будовлани (Лодз, Полша). Регламентът не позволява отбори от една и съща страна от първите три урни да попаднат в една група.

Марица (Пловдив, България) със сигурност не може да се падне с някой от отборите на Вакъфбанк (Истанбул, Турция), Девелопрес СкайРес (Жешув, Полша) и Имоко Волей (Конеляно, Италия), тъй като те ще си правят компания в четвърта урна.

За късмет може да се разчита и на леките ръце на руските волейболни звезди Екатерина Гамова и Максим Михайлов, които се очаква да теглят имената на участниците от урните.

Европейската волейболна гала, по време на която ще се тегли жребият и в мъжката Шампионска лига и ще бъдат раздадени и годишните награди на ЦЕВ, ще може да се гледа пряко в интернет по телевизия LAOLA1.tv, в официалната страница на Шампионската лига във Facebook и по видеоканала на ЦЕВ в YouTube.