Волейболният отбор на Марица пристигна във Финландия в понеделник и бе приветстван лично от кмета на Сало Лаури Инна.

Реваншът на пловдивчанки в Шампионската лига срещу местния едноименен тим е в сряда и отново ще бъде излъчван пряко в ефира на DIEMA SPORT 2 от 19.00 часа.

Марица води с 3-1 гейма от първата среща.

Старши треньорът на Марица Иван Петков и капитанката Радосвета Тенева взеха участие в официалната пресконференция преди мача-реванш заедно с наставника и капитанката на домакините - Томи Леминкайнен и Елина Каснанен.

В изявленията си пред медиите и двете страни изразиха очакванията си за много силен, интересен и непредвидим мач тази сряда.

Иван Петков: “Както казах и преди, този двубой ще се реши вдругиден. В първия мач успяхме да победим може би с това, че нашите състезатели са малко по-опитни. И в решаващите моменти имахме повече увереност от нашия противник. Мисля, че нивото беше доста високо, като и двата отбора допринесоха за това. Но този мач е вече в миналото и ние мислим и се готвим за този, който предстои. Мисля, че победата ще се реши най-вече от доброто изпълнение на сервис и от ефективността на сайдаута. Ще трябва да проявим и морално-волеви качества.”

Радосвета Тенева: “Благодарим за топлото посрещане! Радваме се, че сме тук и продължаваме да се готвим за предстоящия мач. Първата среща не беше никак лесна за нас. Спечелихме я трудно. Така че очакваме интересен реванш. Видяхме, че противникът е отбор, който се бори докрай.”

Томи Леминкайнен: “Преспивайки една-две нощи след първата среща, мога да кажа, че съм по-скоро доволен, тъй като моят отбор показа най-доброто си лице досега през този сезон. Разбира се, не съм доволен от това как завършвахме геймовете и от крайния резултат, но вече сме имали случай да отстраним противник в евротурнирите след загуба с 1:3 в първия мач като гости и се надявам да го направим пак. Надявам се при домашни условия и с подкрепата на публиката да успеем да изпълняваме по-добър сервис отколкото в България, и да подобрим играта си на блокада и в отборна защита.”

Елина Каснанен: “В първия мач започнахме добре, но не положихме достатъчно усилия да го завършим така добре. Но се получи много хубав двубой. За нас възможността да стартираме тази кампания в евротурнирите в България беше чудесна, защото организацията там беше перфектна. Всичко мина добре, с изключение на крайния резултат. Очакваме в сряда да дойдат много зрители и да викат за нас, което, разбира се, би ни помогнало много.”