Мнозина световни издания гръмнаха с новината, че легендата на световния тенис Роджър Федерер планира да се откаже от активната си кариера след Олимпийските игри в Токио догодина, когато вече ще е навършил 39 години. Те направиха тези тълкувания след едно изказване на швейцареца, който обяви, че все още не е наясно дали ще участва в японската столица. 

Няколко дни по-късно обаче Маестрото разкри какво стои зад тези негови думи. А именно, че просто е започнал планирането на изявите си за следващия сезон и по всичко личи, че ако играе в Токио, това няма да е последният му турнир, дори напротив. Той намекна, че може да остане на корта дори до 2022 г., когато ще е вече 41-годишен. 

"Някои играчи, да не кажа повечето, планират графика си за три месеца напред. Аз вече съм го планирал за девет месеца през новия сезон. Графикът ми е избистрен до Уимбълдън 2020, след това може би ще отида на Игрите в Токио, последвано от US Open и Laver Cup."

"Да, вече се налага да подбирам по-внимателно турнирите, в които участвам. Затова още от сега мога да направя графика си за 2022 г. Така че нека не говорим за края", сподели Роджър Федерер на пресконференция на организирания от него Laver Cup.