Роджър Федерер иска да играе до Уимбълдън следващата година и заяви, че след няколко седмици ще обяви решението си дали ще продължи след това. Всеизвестно е, че турнирът в Лондон е любимият на швейцарския маестро, който го печели девет пъти, и той иска да се завърне поне още веднъж там след дългия и драматичен финал срещу Новак Джокович, загубен в пет сета.

„Вътрешно в себе си реших, че искам да играя до Уимбълдън. Сега съм зает да направя избор дали да участвам на Олимпийските игри в Токио. Обсъждахме с моя екип какво да правим, говорих и със съпругата си Мирка. Определено ще взема решение в следващите няколко седмици. За мен е важно да имам няколко турнира и след това да се насладя на почивка и време със семейството си", заяви Федерер.

Федерер тепърва ще обяви дали 2020 ще бъде последната му година в тура, но предположенията са, че ще участва на Олимпийските игри, тъй като все още няма в колекцията си златен медал от този форум на сингъл. В тандем със Стан Вавринка той триумфира при двойките на Игрите в Пекин през 2008 г.